Meer dan 85 jaar ervaring

Hoe moet je een waterbed onderhouden?

Het is niet meer werk dan het onderhoud van je vaatwasmachine, waar je af en toe zout moet toevoegen of een anti-kalkproduct. Het onderhoud vraagt misschien wel enige handigheid maar daar staan vele voordelen tegenover: zoals de absolute hygi├źne, het slapen zonder drukpunten en de ontspannen spieren. Geloof me. Al die voordelen heb je bij een waterbed.
Je moet alleen heel af en toe wat water bijvullen, soms moet je ontluchten en om het half jaar voeg je conditioner toe aan het water. Wat die conditioner betreft wil ik toch even de nadruk leggen op ook weer de kwaliteit van de conditioner die je gebruikt. We merken dat veel mensen flesjes op het internet bestellen. Die zijn vaak iets goedkoper, maar ze hebben niet de gewenste uitwerking. Dan gaat je waterbed stinken of slecht functioneren. De goede producten zodanig op elkaar afgestemd zodat ze het water in je waterbed in perfecte staat houden. Degelijke en goede producten moeten het werk doen. Als je dan nog eens een aantal keer per jaar het vinyl schoonmaakt met vinylcleaner en daarna behandt met vinyl care, dan is jouw waterbed een lang leven beschoren. De tijk was je dan tegelijkertijd in de wasmachine.

Hoe kan ik mijn waterbed bijvullen?

Je kan flexibel de hardheid van je matras aanpassen door de waterhoeveelheid anders in te stellen. Ook achteraf, een hele tijd na je aankoop, kan je nog beslissen om harder of zachter te slapen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een klassieke matras.

Een waterbed nieuw vullen kan met de tuinslang. Bijvullen i.v.m. met slaapcomfort doe je beter met een 1,5L fles. Na elke 1,5L eerst 3 nachtjes erop slapen voordat je eventueel weer 1,5L toevoegt.

Wat moet ik doen als mijn waterbed lek is?

Lekken zijn bij een goed geplaatst en goed onderhouden waterbed vrijwel uitgesloten. Mocht er toch een lek ontstaan dan kan er geen druppel water op de vloer van je kamer komen. Het matras ligt in een veiligheidskuip die het lekwater opvangt. Als je op korte termijn een lek in je waterbed hebt, dan is het meestal te wijten aan een productiefout, vaak in de lasnaden. Met korte termijn bedoel ik dat je in de eerste weken na de levering reeds een lek opspoort. Gelukkig gebeurt dat niet zo vaak. Gebeurt het wel dan krijg je z.s.m. een nieuwe waterzak van ons.

Heb je bijvoorbeeld je eerste lek pas na 7 of 8 jaar dan is dat lek meestal een gevolg van het slecht onderhouden van het waterbed. Als je het vinyl niet regelmatig schoonmaakt dan gaan de huidschilfers en zoutkristallen wrijven op dat vinyl, ze worden daardoor weer wat vochtig en vormen klontertjes. Als je dan beweegt op het matras in je slaap dan beschadigen die klontertjes het vinyl en veroorzaken ze een gaatje. Bovendien ontdek je dat bij een slecht onderhoud van je vinyl, je bed gegarandeerd gaat stinken. Heb je het lek opgespoord dan zijn er reparatie setjes waarmee je heel eenvoudig het lek kan repareren.

Hoe moet je een waterbed leegmaken?

Een waterbed leegmaken is een simpel klusje van ca. 20min. Je hebt er wel een waterpomp bij nodig. Eventueel bij ons te huur per dagdeel.
De aanzuigslang gaat in de vulmond van het waterbed. De afvoerslang kan in de wc, douche, bad of dakgoot. In ca. 15 min is het waterbed voor 80% leeg.

Hoeveel liter water gaat er in een waterbed?

Ca. 300L in een 1-persoons waterzak en Ca. 600L in een 2-persoons waterbed.

Een normale vloer kan per vierkante meter 250 kg kan dragen. Een waterbed weegt, afhankelijk van de uitvoering, ca. 750 KG incl. 2 personen. Dit lijkt veel maar door het gebruik van gewichtsverdelers is de maximale druk slechts 200 kg per vierkante meter. Een goed gevulde linnenkast weegt bijvoorbeeld ook 250 kg/m2. Het is natuurlijk nooit onverstandig om je vloerconstructie even te bekijken maar je hoeft je dus algemeen genomen geen zorgen te maken

Locatie

  • Toulonselaan 67 - 69
  • 3311 LT - Dordrecht
  • Nederland - Zuid Holland
  •  

Openingstijden

  • Di-za van 9:30 tot 17:30
  • Zo van 12:00 tot 17:00