Zit er verwarming in een waterbed?

Een groot voordeel van een waterbed is het feit dat het bed steeds een aangename temperatuur heeft. In een waterbed is de temperatuur altijd heerlijk warm dankzij het verwarmingselement. Deze warmte zorgt dan weer voor een goede doorbloeding door je hele lichaam heen, waardoor je spieren goed ontspannen.
De ideale watertemperatuur is 26° C voor het water in een waterbed. Je kan de temperatuur zelf instellen in het elektronisch gestuurd verwarmingselement. In de wintermaanden kan je kiezen voor een temperatuur tussen 30 en 32 °C. In de zomer zet je de temperatuur iets lager. Een 27 à 28 °C bezorgt je dan een verfrissende koelte.
In een verwarmd waterbed hoef je dus geen eigen lichaamsenergie te gebruik om je bed en dekens op te warmen. Je ademhaling en je hartslag zullen lager zijn. Je lichaam geniet van een gezonde en diepe slaap. Het is ook echt nodig om een waterbed te verwarmen. Zo niet dan zou je voortdurend kou lijden in je bed. Je ligt ongeveer op 350 liter water. Als je deze massa water niet verwarmt dan geeft dit een heel koel gevoel aan je lichaam. Je spieren en je organen zullen je dit niet in dank afnemen om een hele nacht op een dergelijke hoeveelheid onverwarmd water te liggen. Ook het vinyl heeft baat bij de warme temperatuur. Indien het vinyl niet verwarmd wordt dan wordt het hard en vormen er zich plooitjes. Die plooitjes kunnen dan scheuren. En dat is iets wat we niet willen natuurlijk.


Afdrukken