Is een waterbed hygiënisch?

Een waterbed is het meest schone en hygiënische bed dat er op de markt is. Daarom is het een goede oplossing voor mensen die allergisch zijn. Maar ook voor alle mensen die van schone bedden houden.
Het transpiratievocht dat we tijdens de nacht verliezen, dringt in een klassieke matras binnen. Daar zal het verdampen en wat overblijft zijn zoutkristallen en huidschilfers. Het zijn die huidschilfers die de huisstofmijten zo graag lusten en waar ze zich aan tegoed doen. Bij een waterbed komen deze huidschilfers en zoutkristallen niet in het matras terecht maar in de hoes en uiteindelijk blijven ze liggen op het vinyloppervlak van de matras. De hoes is afneembaar en was je op 60 ° C.
Maak het vinyl, de tijk en de hoes drie à vier keer per jaar schoon, dan heb je altijd een heel hygiënisch bed. Allergieën voor huisstofmijten en bacteriën maken dan geen schijn van kans. Het vinyl maak je schoon met een vinyl cleaner en behandel je daarna met vinyl care. Dit voorkomt haarscheurtjes en verlengt de levensduur van je matras. Om er nog extra zeker van te zijn dat de matras perfect schoon blijft, kan je je waterbed uitrusten met een capliner. Dit is een beschermhoes, wasbaar op 60 °C, die tussen de watermatras en de matrashoes wordt geplaatst. Dit heeft als resultaat dat alle huidschilfers en zoutkristallen door de capliner worden opgevangen.


Afdrukken